Pure: op zoek naar (vrouwelijke) schoonheid
02/05/2024
Soms, op dagen van volmaakt en zeer scherp licht, Waarop de dingen zo werkelijk zijn als ze maar kunnen zijn, Vraag ik mij langzaam af Waarom ik schoonheid toeken Aan de dingen. Dit is een gedeelte van een gedicht van Fernando Pessoa (1888-1935) dat gaat over de zoektocht naar en de definitie van pure schoonheid. Dit heeft me geïnspireerd om een serie vrouwelijke portretten te maken waarin de zoektocht naar pure schoonheid centraal zal staan.

Café Juliana, een portret van een bruin café
19/04/2024
"Ik zou graag een kunstwerk van mijn café willen hebben." Met deze wens ging Rick, de eigenaar van Café Juliana in Colijnsplaat, naar de kunstenaar Albert Groenheyde. Albert passte deze vraag echter door naar mij met de mededeling: "Ik gun jou deze opdracht, want ik weet zeker dat jij hier iets moois van kan maken".

Mick's satisfaction?
21/02/2024
Mick Jagger zingt al jaren lang over het gemis aan tevredenheid. Wanneer is hij echt voldaan? En welke blik zou hij daarbij hebben? Je kunt je fantasie hierbij de vrije loop laten gaan. Deze rockster zal van alles ontdekt hebben in de wereld van sex, drugs en Rock & Roll, op zoek naar satisfaction. Ik ben in ieder geval tevreden over dit portret. Zou hij dat ook zijn?

Een stoer jongensportret
01/02/2024
Dit is Sil. Een portret van een energieke jongeman dat in opdracht van zijn vader voor zijn moeder is gemaakt. Wanneer je een snelle blik op het portret werpt, zie je alleen zijn gezicht. Maar wanneer je goed kijkt, ontdek je allerlei details die met Sil te maken hebben.

Spreken is zilver, passie is goud!
25/01/2024
Een lezing verheffen naar een intense beleving. Dat is wat er op woensdagavond 24 januari 2024 gebeurde in het Drenthehuis te Geersdijk. Want kunst is meer dan alleen het zichtbare plaatje. Het verhaal en de onzichtbare lagen die er achter zitten, geven waarde aan het object. En wanneer dit passievol verteld kan worden, dan heb je goud in handen.

Freddie is a kind of magic
09/01/2024
Vrijwel ieder jaar is Queens Bohemian Rapsody het laatste nummer dat men tijdens de TOP2000 van Radio 2 te horen krijgt. Om daarna proostend en knallend het nieuwe jaar in te luiden. Wat mij betreft laat ik me het hele jaar betoveren door de magie van Freddie Mercury en Queen. Jij ook?

Een afdruk van een indruk van een verhaal
06/12/2023
Ieder mens heeft zijn eigen verhaal. Als portretkunstenares krijg ik de eer en het vertrouwen om deze unieke verhalen te vertalen naar een kunstwerk. Soms zijn die verhalen zo persoonlijk, dat het niet gepast is om deze te delen met anderen. Maar het verhaal dat bij dit dubbelportret hoort, mag ik gelukkig wel vertellen.

Arjen Robben; "The man of steel and glass"
12/11/2023
Met knikkende knieën stond ik mijn verhaal achter het werk "The man of steel and glass" aan Arjen en Özcan Akyol in het Groninger Museum te vertellen. Arjen hield het spannend maar koos uiteindelijk voor het werk dat ik gemaakt heb! BINGO! Een enorme eer! Na afloop van de opnames die op 28 augustus 2023 plaatsvonden, lag ik in een hotelkamer (met taart en wijn) in Groningen 's morgens vroeg wakker van de adrenaline. Dit is wat ik toen voelde en schreef: "Het is half 6 en ik lig door de muggen...

Zelfportret?
19/10/2023
"Ik herken je wel, maar je bent het niet." Dat is wat mijn man zei toen ik dit zelfportret aan hem liet zien. Over zijn opmerking moest ik goed nadenken. Teleurgesteld over zijn reactie was ik absoluut niet, want het bracht me tot de volgende vraag: wat maakt een portret nou goed en wat niet?

Hello Pussycat!
04/10/2023
Afgelopen zomer hadden wij 7 kittens in huis. Ik zeg het nog een keertje: 7 kittens! Een hele leuke, drukke en bijzondere ervaring. En ik ben van ze allemaal gaan houden... Echte kattenliefhebbers weten waarom. En daarom vond ik het nog leuker dat ik een portret mocht maken van 3 overleden katten om ze zo hun 8ste en eeuwige leven te kunnen geven. Maak kennis met Jantje, Tommy en Pippie!

Meer weergeven