Pure: op zoek naar (vrouwelijke) schoonheid

Pure: op zoek naar (vrouwelijke) schoonheid

Soms, op dagen van volmaakt en zeer scherp licht,

Waarop de dingen zo werkelijk zijn als ze maar kunnen zijn, Vraag ik mij langzaam af

Waarom ik schoonheid toeken aan de dingen.

 

Dit is een gedeelte van een gedicht van Fernando Pessoa (1888-1935) dat gaat over de zoektocht naar en de definitie van schoonheid. Het gedicht heeft me geïnspireerd om een serie vrouwelijke portretten te maken waarin de zoektocht naar pure schoonheid centraal zal staan. Wat is mooi? Wat is schoonheid? En wat beneemt je de adem? Met mijn werk hoop ik bij de kijker een gevoel van innerlijke schoonheid bij zichzelf op te wekken. Dat wanneer je in het echt naar de portretten kijkt, je even naar adem hapt en je blik niet van de kunstwerken kunt afhalen. De wereld van de kijker is op dat moment even iets mooier en puurder dan dat hij in werkelijkheid (helaas) is.

 

Wordt vervolgd...

 


De Pure portretten worden binnenkort tentoongesteld. Waar en wanneer houd ik nog even stil. Tot dan zal ik nog meer portretten van vrouwelijke schoonheden maken en het liefst van alle leeftijden! Een kind, tiener, 30er en een dame van boven de 60. 

Misschien wil jij wel op een Pure manier vereeuwigd worden? Of weet je iemand waarvan je vindt dat ze onderdeel van deze Pure portrettenserie dient te zijn. Het portret zal dus onderdeel zijn van een serie vrij werk van mijn hand. Dat betekend dat ik de regie houd in het creatieve proces. Het kan zelfs zo zijn, dat ik alleen jouw oogopslag, neus of mond gebruik voor een fictief samengesteld portret. Het is dus anders dan wanneer ik een portret maak in opdracht van jou, want dan ben jij mijn opdrachtgever en mag jij (mee)bepalen hoe het eindproduct er uit zal zien. Dat kan natuurlijk ook. Stuur me dan gerust een berichtje voor meer informatie. En wie weet... 

 

Liefs Bianca

Deel dit bericht gerust of laat een reactie achter onder deze tekst.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Elly Vink (vrijdag, 03 mei 2024 17:40)

    Wat een leuk idee Bianca