Freddie is a kind of magic

Freddie is a kind of magic

Vrijwel ieder jaar is Queens Bohemian Rapsody het laatste nummer dat men tijdens de TOP2000 van Radio 2 te horen krijgt. Om daarna proostend en knallend het nieuwe jaar in te luiden. Wat mij betreft laat ik me het hele jaar betoveren door de magie van Freddie Mercury en Queen. Jij ook?

 

Het leven en de dood van Freddie Mercury is bij velen bekend. Ik denk dat menigeen nog weet wat hij of zij deed op de dag dat Freddie stierf. Ik was 8 jaar toen Freddie kwam te overlijden en zelfs op mij had het indruk gemaakt. Ik begreep heel goed dat er een grote en magische artiest was overleden. In die tijd kon ik de grootste hits van Queen keihard in mijn fonetisch Engels meezingen. Geen idee waarover ik zong, maar dat het iets met me deed was een ding dat zeker was. 

 

Freddie kon met zijn stem en muziek mensen raken, emotioneren en verbinden. Vooral de live-optredens waren legendarisch. Een bijzonder optreden was Queen Live at Wembley Stadium dat plaats vond op 12 juli 1986 gedurende de Magic Tour. Nog geen maand later, op 9 augustus gaf Queen haar laatste concert ooit in de originele bezetting. 


In het kunstwerk is een originele CD verwerkt van Queen live at Wembley Stadium, evenals het allerlaatste Queen-album "Innuendo". Freddie Mercury heb ik een zacht en tegelijkertijd stoer uiterlijk gegeven. Blakend van gezondheid kijkt hij je recht aan met zijn muziek die voor altijd door zal spelen in de achtergrond. Het portret van Freddie Mercury is geschilderd aan de achterkant van 3 lagen plexiglas. De opbouw en de CD-verzameling is te zien in onderstaand filmpje. 

Elk nummer van Queen is een kunstwerk op zich. Een betere basis voor een schilderij kan je wat mij betreft niet hebben. Ik hoop dat ik met dit kunstwerk ook mensen kan raken, verbinden en hopelijk een beetje magie kan geven. Normaliter werk ik in opdracht, maar dit pareltje is gewoon te koop voor de echte liefhebber. Het kunstwerk is 60x70 cm groot. Heb je interesse om eens een kijkje te nemen naar dit werk en andere schilderijen van mij? Stuur me gerust een bericht en dan maken we een afspraak.

 

Voor nu wens ik voor iedereen dat elke dag een magisch muzikaal én artistiek tintje krijgt!

 

Veel liefs, Bianca

 

 

Deel dit bericht gerust of laat een reactie achter onder deze tekst.

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Tante Elly. (dinsdag, 09 januari 2024 16:22)

  Weer een knap stukje werk Bianca.

 • #2

  Annemarie (dinsdag, 09 januari 2024 21:51)

  Een TOP stuk Bianc.

 • #3

  martine (dinsdag, 09 januari 2024 22:23)

  geweldig !

 • #4

  Lia (zaterdag, 20 januari 2024 22:48)

  Prachtig zeg!