Olieverf

Laag op laag wordt voorzichtig het portret opgebouwd met transparante olieverf. Deze eeuwenoude techniek zorgt voor een klassieke uitstraling waarbij goed naar lichtval en schaduwpartijen wordt gekeken. Een in olieverf geschilderd portret van Bianca raakt de ziel van de geportretteerde.

 

Het meest bekende medium om een portret te maken is olieverf. Omdat de verf langzaam droogt, heeft de schilder langer de tijd om tinten in elkaar over te laten lopen. Zo ontstaat er een zacht verloop en een klassieke "echte" uitstraling. Een olieverfportret wordt met veel zorg en liefde door Bianca opgebouwd. En dat zie je!

 


"Nancy, my golden girl" - portret in opdracht

 

In eerste instantie was er aan Bianca gevraagd om een portret van deze dame in houtskool te maken. Gaandeweg kwam ze er achter dat dit niet het passende medium voor een portret van Nancy was. Nancy is zacht, liefdevol en uiterst zorgzaam. Dat vroeg gewoon om een klassiek portret in een ovale lijst. In overleg met de opdrachtgever mocht Bianca een portret in olieverf maken. In het filmpje is de opbouw van het portret te zien. Een prachtig ingetogen werk waarin uiterst zorgzaam met licht en donker is gewerkt. Haar verbluffend blauwe ogen springen er uit.Interesse?