Mick's satisfaction?

Mick's satisfaction?

Mick Jagger zingt al jaren lang over het gemis aan tevredenheid. Wanneer is hij echt voldaan? En welke blik zou hij daarbij hebben? Je kunt je fantasie hierbij de vrije loop laten gaan. Deze rockster zal van alles ontdekt hebben in de wereld van sex, drugs en Rock & Roll, op zoek naar satisfaction. Ik ben in ieder geval tevreden over dit portret. Zou hij dat ook zijn? 

 

Sir Michael Philip Jagger, zanger van de Rolling Stones, is still going strong. Op het moment dat ik dit portret van hem schilder, is hij maar liefst 80 jaar. We weten allemaal dat de wereld waarin deze rockster leeft, diepe sporen in zijn gezicht heeft achtergelaten. Voor de meeste kunstenaars geeft het veel voldoening om een verouderd gezicht te schilderen. Het is heerlijk om al die karakteristieke trekken uit te werken met verf of houtskool. En dan het liefst nog lekker dik aanzetten die handel ook. Op zoek naar satisfaction heb ik er toch niet voor gekozen om deze lijnen en rimpels compleet uit te werken in het portret van Mick Jagger. 


Ik weet zeker dat Mick Jagger het niet erg gevonden zou hebben als ik hem met "een lekkere oude kop" geportretteerd zou hebben. Maar ik was op zoek naar de Mick uit de tijd dat de eerste CD's van The Rolling Stones op de markt kwamen. Dat was natuurlijk in de jaren '80 en '90 van de 20ste eeuw. Die CD's vormen namelijk de basis en de achtergrond van Mick's Portret. Natuurlijk missen nummer 1-albums als Voodoo Lounge, Bridges of Babylon en Blue & Lonesome niet. Want wat geeft er meer tevredenheid aan een muzikant wanneer zijn album op nummer 1 in de top 100 komt? Of is deze vraag een open deur... 

Het kunstwerk "Mick's satisfaction?" is geschilderd met acrylverf aan de achterkant van 3 plexiglasplaten. Deze platen zijn met elkaar verlijmd en daarachter is een compositie van CD's van The Rolling Stones geplaatst. Het is een kleurrijk, stoer en raak portret geworden, dat mij in ieder geval veel voldoening geeft wanneer ik er naar kijk. De blik die Mick Jagger in zijn ogen heeft is indringend en ergens ook tevreden. In het volgende filmpje kun je de verschillende lagen en de opbouw van het werk bekijken.

In maart 2024 was dit werk samen met nog 3 andere kunstwerken van mijn hand te zien en te koop in Galerie T, te Middelburg. De filmpjes die ik maak zijn leuk, maar de bijzondere diepte die in de kunstwerken zit, kan alleen in het echt bewonderd worden. De portretten zijn bij diverse standpunten en lichtvallen steeds weer anders qua uitstraling. En de doorleefdheid in de blikken van de artiesten ervaar je het beste wanneer je er recht voor staat. Mick's satisfaction is inmiddels verkocht en heeft een prachtig nieuw huis gevonden.

 

Veel liefs, Bianca

 

Deel dit bericht gerust of laat een reactie achter onder deze tekst.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Tante Elly (woensdag, 21 februari 2024 22:27)

    Meesterlijk gedaan Bianca!!!!!!