Hello Pussycat!

Bekijk het filmpje voor de making of...

Lieve allemaal,

 

Afgelopen zomer hadden wij 7 kittens in huis. Ik zeg het nog een keertje: 7 kittens! Een hele leuke, drukke en bijzondere ervaring. En ik ben van ze allemaal gaan houden... Echte kattenliefhebbers weten waarom. En daarom vond ik het nog leuker dat ik een portret mocht maken van 3 overleden katten om ze zo hun 8ste en eeuwige leven te kunnen geven. Maak kennis met Jantje, Tommy en Pippie!

 

Als ik een portret van iemand mag maken, dan wil ik eerst alles over de persoon weten. Dat geldt ook als ik een dier mag portretteren. Ik maak kennis met de baasjes en luister naar de verhalen over hun dieren. Ook ben ik benieuwd naar de inrichting van hun woning en hun smaak. Met al deze informatie ga ik dan aan de slag om een zo passend mogelijk portret te maken. 

 

De baasjes van Jantje, Tommy en Pippie waren vanaf het begin duidelijk: "We willen geen standaard getekend portret. Het mag echt iets bijzonders en tofs worden." We hadden het over gouden lijsten, tijgerprintjes, fluwelen paarse banken... Tot het extravagante aan toe. Maar wat een lol hadden we! Vol goede moed startte ik aan de opdracht.

 

Eerst maakte ik een schets op de computer van de compositie. We bepaalden samen het formaat van het kunstwerk en ik stuurde voorstellen van de lijst. Om mijn kunstwerken goed te laten slagen, is het belangrijk om van te voren een goed uitgedacht plan te hebben. Wanneer dit is goedgekeurd door de klant, dan kan ik het benodigde materiaal op maat laten maken en echt aan de slag. Voordat ik de eerste verfstreek heb gezet, zit er al zo'n 15 uur werk in.

 

En dan is het moed verzamelen, want als ik aan de achterkant van glas ga schilderen, dan moet alles er in 1 keer goed op staan. Super spannend! Foutjes zijn namelijk nauwelijks te wijzigen. Mentaal bereid ik me altijd goed voor (ik mediteer, loop hard, eet 20 Snickers, ga naar het toilet en kijk 100 keer met angstige blikken naar het lege plexiglas) en als ik dan voel dat ik er klaar voor ben, ga ik van start. Man- en dochterlief mogen me dan ook echt niet storen, want anders lopen ze het risico dat ze verf in hun haar gesmeerd krijgen. Met tube erbij!

 

Na wat zwoegen en zweten is het werk klaar om te overleggen met de klant. Tussendoor hield ik hen op de hoogte van de vorderingen. Na nog enkele kleurwijzigingen kon ik het kunstwerk signeren en was het portret van Jantje, Tommy en Pippie klaar! Hello Pussycat, we love you!


Hello Pussycat! Starring Jantje, Tommy en Pippie

is met acrylverf geschilderd aan de achterkant van 2 plexiglasplaten. Achter de ogen van de katten is bladgoud verwerkt. In de achtergrond is een nepvachtje dat ik gedeeltelijk gekleurd heb met verf. Het geheel wordt omlijst door een gouden barokke lijst.

Het formaat van het werk is 60x70 cm.


Dit kunstwerk is niet te koop, maar gemaakt in opdracht. 


Deel dit bericht gerust of laat en reactie achter.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Tante Cornee (zondag, 08 oktober 2023 09:44)

    Goede morgen Bianca. Wat heb je weer prachtig werk gemaakt. Heel erg mooi. En voor de baasjes mooie herinneringen. Lieve groetjes

  • #2

    Tante Elly (zondag, 08 oktober 2023 15:29)

    Hallo Bianca, wat heb je dat weer knap gedaan. Het is schitterend geworden. Het lijken bijna levende poesjes. Gr van ons.�